Tuesday, May 23, 2017

KRIM KUNYIT UNTUK SELESEMA

baby kalau selesema kesian kan..

Kesian tengok..nak hembus hingus tak reti. tu belum lagi kalau kena yang hingus pekat sampai hidung sumbat.

nak nyusu pun mereka tak selesa.. time gini memang asyik menangis je mereka..

time ni mak memang rasa terhiris hati. kesian tengok... umur kecil kecil mana lah boleh bagi ubat ubat klinik tu, risau lain pulak bahaya nya nanti.

maka mak mak pun mula mencari solusi alami.. biasanya mak mak cari yang semulajadi contohnya gunakan KUNYIT calit kat batang hidung anak.

habislah KUNINGGGGGG semua bantal tilamm anak, pakej baju anak dan mak pun kuning kesan degil tak hilang dek kerana mak berusaha yang terbaik buat anak...

tapi guna kunyit ni terbatas.. kat luar tak kan nak bawak kunyit. dan kita pulak tak kan stanby dalam handbag bawak kunyit sentiasa. kan?

tapi sejak setahun lalu saya kenal krim ni...

ALHAMDULILLAH......

krim selesema untuk bayi
yang dalam kotak tu jenis cream dalam tiub, sebelah nya jenis spray


syukur.. sejak sejak ada TUMERIC CREAM dan TUMERIC SPRAY ni, si kunyit yang dimudah bentukkan jadi krim dan spray. senang nak bawak pi mana mana. :-)

mak mak tak bising dah.. picit, calit je kat hidung anak. tak kuning hidung anak, dan tentunya mak mak gumbira tengok baju bantal dan selimut pun bersih aje,,

spray selesema bayi
dah tak kuning dahh..tetapi kesan MANTOP!


insha allah, kerap kerap sapu..cepat clear masalah selesema anak. ;-) tambah pulak bahan bahan alami saja di dalamnya buat hati mak mak tambah tenang..


Image may contain: 1 person, sitting and eating
dah besar gini asyik nak mencalit je... :-)
bagi ibu ibu yang memerlukannya, boleh whatsapp : www.wasap.my/60103787836 untuk pembelian dan pertanyaan.

TUMERIC CREAM RM30
TUMERIC SPRAY RM35

bahan alami :- kunyit, habbatusauda, jintan dan biji kopi.
sesuai untuk digunakan dari bayi hingga dewasa.



okey.. dada.. mmuuuahhh.. :-*

Sunday, May 14, 2017

Ubat Nyamuk Semulajadi

Assalamualaikum
salam ceria buat pembaca sekalian.
harini ayu nak cerita, minyak pati / essential oil yang sangat membantu mengatasai masalah NYAMUK!
sengsara kan duduk rumah penuh nyamuk. mengalahkan duduk dalam hutan.
alhamdulillah minyak pati CITRONELLA @ SERAI WANGI sangat membantu.
boleh diffuse / titis dalam minyak carrier seperti VCO, zaitun dan sapu badan / guna burner atau pun titis lah di cotton ball letak selit di kipas atau mana mana port nyamuk.
setiap kali penggunaan, hanya guna 1-2 titis sahaja kerana ini ialah 100% pure! jadi faham jelah kepekatannya sangat tinggi. setitis dua pun menusuk nusuk dah bau dia. 🙂
SAY NO TO AEROSOL!
PILIH SIHAT DAN SELAMAT 🙂
anda berminat untuk mendapatkan produk?
100% Minyak Pati / Pure Essential Oil Citronella
RM35 (10ml)
boleh whatsapp saya di link www.wasap.my/60103787836
atau terus ke apps/web Shopee MY untuk pembelian POS PERCUMA/JIMAT di link berikut https://shopee.com.my/noridayuzan

Wednesday, March 8, 2017

Selamat Datang

assalamualaikum.

nama saya AYU.
saya ialah pengedar produk berikut :
SUTRA
NOVAU
BIDARA
BAYBIE
MUKARA SECRETS
AGROS COFFEE

Image may contain: text

tujuan blog ini ialah untuk menyebarkan manfaat produk produk terbaik ini. :-)

salam sayang..

ayu
+60103787836